Beursblik: overname iBabs goede stap Euronext

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 10:42

Winstramingen analisten hoger door FastMatch.

(ABM FN-Dow Jones) Het meerderheidsbelang dat Euronext heeft genomen in iBabs, dat papierloze bestuursvergaderingen faciliteert, is een positieve uitbreiding voor het beursbedrijf. Dit stelde ING maandag in een rapport.

Belangrijker is volgens de bank echter dat analisten hun winstramingen hebben verhoogd na de eerdere overname van FastMatch, dat vanaf het derde kwartaal gaat bijdragen aan de resultaten van het beursbedrijf. 

Euronext wil een leidende rol spelen in consolidatie van de sector, stelde analist Rosine van Velzen. Ze wees daarbij op uitspraken van de CEO, die tot 2 miljard euro zou kunnen uitgeven aan overnames, die de omvang van het bedrijf zouden kunnen verdubbelen en de dienstverlening diversificeren. 

Een interessante nieuwe kans biedt volgens de analist de mogelijke gedwongen verkoop van Trayport door de Amerikaanse beursreus ICE. Deze overname zou Euronext een leidende rol geven in de niet-gereguleerde markt voor energie en grondstoffen.

Voor wat betreft de aankomende cijfers over het tweede kwartaal is ING overwegend positief gestemd over de volumes in de effectenhandel en de nieuwe beursnoteringen. 

De bank heeft een koopadvies met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel Euronext stond maandag 2,4 procent hoger op 46,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

20 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

50 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20