Beursblik: overname Refresco door PAI logisch

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:06

KBC Securities niet verrast bij hoger bod.

(ABM FN-Dow Jones) Een overname van Refresco Group door PAI Partners is een logische gedachte. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maandag, nadat vrijdag het gerucht ging dat het Franse private equity bedrijf opnieuw toenadering zou hebben gezocht tot de Nederlandse bottelaar.

In april werd een ongevraagd en niet-bindend bod van PAI door Refresco afgewezen. PAI bood volgens Refresco op 6 april 2017 in totaal 1,4 miljard euro in contanten voor de 81,2 miljoen uitstaande aandelen, wat een bod per aandeel van ongeveer 17,29 euro betekende.

Inmiddels zou PAI volgens persbureau Bloomberg bereid zijn om ruim 1,6 miljard euro neer te tellen, wat neerkomt op een bod van circa 20 euro per aandeel.

Omdat Vandenberghe denkt dat de vorige gesprekken afketsten op de prijs, en niet op de rationale van een samenvoeging, verwacht de analist dat een bod van meer dan 20 euro "duidelijk beter ontvangen" zal worden. Daarbij zal PAI vermoedelijk niet direct al zijn kruit hebben verschoten door in april al het hoogste bod neer te leggen.

KBC Securities heeft een koopaanbeveling op Refresco met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag 2,7 procent hoger op 17,99 euro en steeg maandagochtend kort na opening nog eens 0,8 procent tot 18,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 17,50 0,57% 0,10 17,40