Beursblik: PAI moet dieper in de buidel tasten voor Refresco

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:43

Overname door private equity biedt kansen volgens NIBC in overnamestrategie.

(ABM FN-Dow Jones) PAI Partners zal met een overnamebod in de richting van 25 euro per aandeel moeten komen, wil het in de buurt komen van de waarderingen van sectorgenoten Britvic en CCHB. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC maandag, nadat vrijdag het gerucht ging dat het Franse private equity bedrijf opnieuw toenadering zou hebben gezocht tot de Nederlandse bottelaar.

"Tegen een dergelijk [biedings]niveau zal het veel moeilijker worden voor de board en aandeelhouders om [het bod] af te wijzen", zo denkt Roeg.

In april werd een ongevraagd en niet-bindend bod van PAI door Refresco nog wel afgewezen. PAI bood volgens Refresco op 6 april 2017 in totaal 1,4 miljard euro in contanten voor de 81,2 miljoen uitstaande aandelen, wat een bod per aandeel van ongeveer 17,29 euro betekende.

Inmiddels zou PAI volgens persbureau Bloomberg bereid zijn om ruim 1,6 miljard euro neer te tellen, wat neerkomt op een bod van circa 20 euro per aandeel. Daarmee zou PAI volgens Roeg meer betalen dan de multiple die Refresco zelf recent nog bij de overnames van Whitlock en DIS neertelde.

Volgens Roeg heeft Refresco nog ruimte om zijn overnamestrategie door te zetten, met een schuldratio van 2,8 eind 2016, waar de kredietverstrekkers 3,75 toestaan. Na een overname door private equity is er volgens de analist echter meer ruimte om de schuldratio op te rekken. Zo kan Refresco meer en grotere overnames doen en zo de consolidatie van de markt versnellen.

Overigens zou volgens StreetInsider.com Refresco overwegen om te fuseren met Cott, om zo een vijandige overnamepoging te voorkomen, zo meldde Roeg nog.

NIBC heeft een Accumuleren advies op Refresco met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag 2,7 procent hoger op 17,99 euro en steeg maandagochtend nog eens 0,4 procent tot 18,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

16 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

28 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

31 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 16,57 -0,18% -0,03 16,60