Beursupdate: Beursplein 5 start handelsweek in het groen

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:20

Verzekeraars weer in de lift.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag conform verwachting hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent hoger naar 512,01 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent klom.

Onder de hoofdfondsen boekten de verzekeraars winsten, net als vorig week toen een oplopende rente gunstig uitpakte voor de sector. Aegon ging aan kop met 1,5 procent koerswinst. NN Group won 0,7 procent. Unilever won daarnaast krap een procent. Uitgever RELX was de grootste daler met ruim een half procent na een adviesverlaging door zakenbank Goldman Sachs.

In de AMX kregen de vervoerscijfers van Air France-KLM een positief onthaal. Afgelopen maand vervoerde de luchtvaartmaatschappij, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,0 miljoen passagiers, een stijging van 8,2 procent op jaarbasis. Het aandeel koerste ruim twee procent hoger naar 13,00 euro. Begin februari noteerde het aandeel nog onder de vijf euro en het aandeel is in het lopende jaar met grote afstand de grootste stijger op het Damrak.

Ook bottelaar Refresco Group zat vanochtend in de lift met een winst van een procent. Een overname van Refresco Group door PAI Partners is volgens analist Alan Vandenberghe van KBC Securities logisch, nadat vrijdag het gerucht ging dat het Franse private equity bedrijf opnieuw toenadering zou hebben gezocht tot de Nederlandse bottelaar.

Bij de kleinere fondsen wonnen Fagron en Van Lanschot bijna twee procent. Destillateur Lucas Bols gaf juist krap twee procent prijs.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,22 -0,77% -4,07 526,29
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,48 -1,90% -15,57 821,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,93 -2,06% -20,81 1.011,74