Brand New Day wordt een bank

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 08:47

Premiepensioeninstelling neemt bankvergunning Allianz over.

(ABM FN-Dow Jones) Pensioenaanbieder Brand New Day neemt de Nederlandse bankactiviteiten van de Duitse verzekeraar Allianz over en krijgt daarmee een Nederlandse bankvergunning. Dat meldde de premiepensioeninstelling maandag.

Door de overname gaan de 40.000 klanten van Allianz Nederland Asset Management over naar Brand New Day, waarmee het aantal klanten stijgt tot ruim 200.000. Het toevertrouwde vermogen groeit met 500 miljoen euro naar 2,2 miljard euro. 

Het is de tweede keer in korte tijd dat oprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap  een "disruptieve bank" in de markt zetten, stelde het bedrijf in een persbericht, nadat in 2003 de onlinebroker BinckBank een bankvergunning kreeg. 

Het bedrijf wil concurrentie brengen in de pensioenmarkt, die nu nog gedomineerd wordt door de traditionele banken en verzekeraars. Daarbij wil het gebruik maken van slimme technologie en robo-advice, en van het kostenvoordeel dat het bedrijf geheel digitaal is, terwijl de concurrenten nog bezig zijn met de overgang naar een digitale omgeving.  

Het bedrijf wordt geen betaalbank, zei een woordvoerder maandag tegen ABM Financial News. 

Brand New Day belegt vaste pensioenpremies tegen relatief lage kosten, zonder zelf beleggingsrisico te dragen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

23 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

31 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

37 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

37 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.