Euronext neemt meerderheidsbelang in iBabs

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 08:03

Verwacht snelle groei van papierloos vergaderen.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft een belang van 60 procent genomen in iBabs, een bedrijf dat papierloos digitaal vergaderen mogelijk maakt, voor een totaalbedrag van 30,1 miljoen euro. Dit maakte de beursorganisatie maandag bekend. 

iBabs levert een veilige digitale omgeving voor vergaderingen aan bijna 1.000 bedrijven en publieke organisaties met meer dan 77.000 gebruikers. Het bedrijf maakte in 2016 een omzet van 5,9 miljoen euro, met een EBITDA-marge van 64 procent en een bedrijfsresultaat van 3,8 miljoen euro. De eerste helft van 2017 liet een omzetgroei zien van 29 procent op jaarbasis.

De overname past in de ontwikkeling van zakelijke dienstverlening aan bedrijven door Euronext, dat ook al investeerde in een aanbieder van telefonische vergaderingen.

Euronext is vastbesloten om bedrijven het leven gemakkelijker, veiliger en productiever te maken, zei CEO Stéphane Boujnah van Euronext in een toelichting op de overname. 

Het bedrijf verwacht "aanzienlijke" groei van digitaal vergaderen in de komende jaren, zodat de overname de groei-ambities van Euronext versterkt.

De overname stelt iBabs in staat om sneller zijn vleugels uit te slaan in heel Europa, nu leiderschap in deze nieuwe markt in Nederland is bereikt, voegde CEO Paul Neefjes van iBabs toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20