Euronext verwacht veel beursgangen - media

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 12:37

Franse en Nederlandse verkiezingen waren rem.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext verwacht veel nieuwe beursnoteringen in de tweede helft van het jaar, nu de Franse en Nederlandse verkiezingen achter de rug zijn. Dat schreef persbureau Reuters maandag, op basis van een interview met CEO Stéphane Boujnah van het beursbedrijf.

In de eerste helft van het jaar kregen vijftien bedrijven een beursnotering op één van de vier aandelenmarkten van Euronext, even veel als een jaar eerder. De topman heeft veel vertrouwen in de tweede helft van het jaar, zei hij tijdens een conferentie in de Zuid-Franse stad Aix-en-Provence.

Volgens Boujnah werden veel beursgangen uitgesteld rond de verkiezingen in Nederland en Frankrijk. 

Markten hielden rekening toen met een overwinning van populistische kandidaten zoals Geert Wilders en Marina Le Pen, die zou kunnen leiden tot desintegratie van de Europese Unie. In beide landen behaalden echter Eurovriendelijke liberale partijen de overwinning.

Euronext is daarnaast op zoek naar grotere overnames om beter te kunnen concurreren met beursorganisaties zoals de London Stock Exchange en Deutsche Boerse. 

Het bedrijf kondigde maandag aan een meerderheidsbelang te nemen in iBabs, een bedrijf dat papierloze bestuursvergaderingen mogelijk maakt. 

Het aandeel Euronext steeg maandag 2,5 procent, nadat analisten hogere winstramingen meldden als gevolg van de recent aangekondigde overname van valutaplatform FastMatch.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20