Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 12:28

Focus richt zich opnieuw op centrale banken deze week.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 381,49 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.445,80 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.159,37 punten. De Britse FTSE 100 noteerde ook 0,3 procent hoger op 7.373,58 punten.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda blijven de centrale banken de komende handelsweek in focus, waarbij recent onverwacht sprake lijkt van een gecoördineerde verschuiving van een aantal centrale banken naar monetaire verkrapping. "Het is niet duidelijk wat ten grondslag ligt aan de plotselinge verandering van koers van de centrale banken, maar het is duidelijk dat er iets aan de hand is", aldus Erlam. Volgens de analist werden beleggers enigszins overvallen door de strategiewijziging van de centrale banken, waaronder de ECB, Bank of England en de Bank of Canada. Het dwingt de markt volgens hem om een verkrapping van het monetaire beleid, wat tot voor kort zeer onwaarschijnlijk leek, te gaan inprijzen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat zowel de Duitse export als import in mei fors is gestegen. De export steeg in mei op jaarbasis met 14,1 procent tot 110,6 miljard euro en de import steeg 16,2 procent tot 88,6 miljard euro, wat resulteerde in een handelsoverschot van 22,0 miljard euro, tegen 20,7 miljard vorig jaar.

Olie noteerde maandag aan het begin van de middag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 43,83 dollar, terwijl een september-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 46,31 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1408 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1399 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Carillion verloor 30,5 procent, nadat het Britse bouwbedrijf met een winstwaarschuwing kwam. Het bedrijf waarschuwde dat de operationele winst in de eerste zes maanden van het boekjaar lager zal zijn dan verwacht. Daarnaast meldde het concern dat CEO Richard Howson opstapt. Keith Howson zal de honneurs tijdelijk waarnemen tot een opvolger is gevonden.

Mijnbouwers stonden maandagochtend onder druk, ondanks solide inflatiedata uit China. Fresnillo verloor 1,1 procent, Randgold Resources daalde 0,2 procent en Anglo American noteerde 1,1 procent lager.

Deutsche Lufthansa verloor 0,6 procent, nadat UBS zijn advies op de Duitse luchtvaartmaatschappij verlaagde van Kopen naar Neutraal. Air France-KLM kreeg een koersdoelverhoging bij de Zwitserse bank en steeg 0,7 procent. Uit vervoercijfers van de Frans-Nederlandse maatschappij bleek maandag dat het passagiersvervoer in juni is gestegen met ruim 8,0 procent.

E.On steeg 1,2 procent, nadat HSBC zijn advies verhoogde van Reduceren naar Kopen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen.

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 2.425,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 21.414,34 punten en technologiebeurs Nasdaq 1,0 procent tot 6.153,08 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

7 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

25 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

33 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

39 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.127,70 0,20% 10,04 5.117,66
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.263,68 -0,61% -32,47 5.296,15