Futures duiden op licht hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 12:43

Rustige start nieuwe handelsweek.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een licht hogere start van Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index en de Dow Jones ongeveer 0,1 procent hoger, terwijl de openingsindicatie voor de Nasdaq een winst van 0,4 procent impliceerde voor de techindex.

Vrijdag sloot Wall Street in het groen, waarbij een beter dan verwacht banenrapport werd omarmd. "Dit geeft de Fed de ruimte om zijn monetaire verruimingsbeleid verder te normaliseren", aldus econoom Susan Joho van de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Baer. 

De Amerikaanse handelsweek start maandag rustig. Op macro-economisch vlak is er vandaag weinig spannends, met alleen het consumentenkrediet vanavond. Later deze week is er aandacht voor de tweedaagse hoorzitting van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve voor het Amerikaans Congres, het Beige Book van de Fed en cijfers over de detailhandel in de Verenigde Staten en de ontwikkeling van de inflatie.

De olieprijs stond maandag weer onder druk. Een vat West Texas Intermediate werd circa een procent goedkoper en kostte weer minder dan 44,00 dollar. Mogelijk beweegt de olieprijs op het nieuws dat komt uit Istanboel, waar momenteel een oliecongres plaats vind. 

De euro was rond het middaguur 1,1394 dollar waard. Maandagochtend verhandelde het muntpaar euro/dollar op 1,1405, wat vrijwel gelijk was aan de koers op vrijdagavond bij het sluiten van Wall Street. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets profiteert de greenback maandag nog van de beter dan verwachte arbeidsmarktcijfers die voor het weekend bekend werden gemaakt. 

Bedrijfsnieuws

Maandag begint qua bedrijfsnieuws ook rustig. Vanaf dinsdag volgen de eerste kwartaalcijfers, met onder meer die van PepsiCo. Aan het eind van de week volgen de eerste Amerikaanse banken met hun cijferpublicaties.

Het aandeel Tesla kan maandag mogelijk op aandacht rekenen vanwege de productiecijfers die het vorige week vrijgaf. Leek de levering aanvankelijk tegen te vallen in het tweede kwartaal, want onder de eigen verwachting, bleek vrijdagavond uit een update dat er aan het eind van de verslagperiode toch nog eens 3.500 voertuigen onderweg waren naar klanten, bovenop de al eerder gemelde 22.000 stuks. Die leveringen worden evenwel pas meegerekend in het derde kwartaal. Tegenvallend nieuws was er ook voor het bedrijf van Elon Musk, want de verkoop in Hong Kong stond fors onder druk vanwege het vervallen van een gunstige belastingregel. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel bijna 2,0 procent in de plus.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 2.425,18 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 21.414,34 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 6.153,08 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

56 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.