Jumbo wil Emté alleen vriendelijk overnemen - media

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 07:33

Supermarktketen biedt Sligro aantrekkelijke propositie voor alle stakeholders.

(ABM FN-Dow Jones) Supermarktketen Jumbo heeft Sligro nooit onder druk willen zetten voor de aankoop van zijn Emté-supermarkten en dat wil de supermarktketen uit Veghel volgens financieel topman Ton van Veen ook niet gaan doen. Dit meldde De Telegraaf zondag.

Jumbo ziet af van het bod op de supermarkten van Sligro als de plaatsgenoot blijft volharden in het afwijzen van een toenaderingspoging, zei Van Veen desgevraagd tegen de krant. Diverse media maakten eind vorige week melding van een overnamebod van Jumbo, samen met een sectorgenoot, op een groot aantal Emté-supermarkten van groothandels- en supermarktconcern Sligro.

Jumbo noch Sligro wilden dat toen bevestigen, maar Sligro erkende wel dat er na eerdere aanbiedingen recent een partij zich gemeld had voor de koop van de Emté-supermarkten. Sligro slaagt er al jaren niet in om de omzet en resultaten van Emté te laten groeien.

"Ik ontken niet dat we de ontwikkelingen rondom Emté een tijdje met belangstelling volgen en dit op enig moment ook kenbaar hebben gemaakt bij Sligro. Maar van vijandigheid is wat Jumbo betreft geen enkele sprake", zei CFO Van Veen van Jumbo in De Telegraaf.

De financieel directeur vindt dat hij "een aantrekkelijke propositie heeft kunnen bieden voor alle stakeholders", meldde de krant. Maar als Sligro het niet wil, dan houdt het volgens de financieel directeur op. "We willen ons bod graag op vriendelijke wijze toelichten. Als Sligro dat niet wenst, dan respecteren we dat. It takes two to tango", aldus Van Veen.

"Zoals eerder bekend gemaakt zal Sligro op 20 juli aanstaande de uitkomsten van haar evaluatie van Emté presenteren en zich uitlaten over de toekomstscenario's die wij overwegen", zei Sligro afgelopen donderdag in een persbericht. Daarbij worden alle opties opengehouden, benadrukte de onderneming opnieuw, maar heeft een verkoop van de Emté supermarkten "duidelijk niet onze voorkeur".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,87 -0,46% -0,18 39,05