MDxHealth lanceert prostaatkankertest in Midden-Oosten

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 07:27

Samenwerking met IPS Genomix.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth lanceert in samenwerking met IPS Genomix zijn prostaatkankertest SelectMDx in het Midden-Oosten. Dit maakte het biotechbedrijf uit Herstal maandagochtend voorbeurs bekend, zonder financiële details te geven.

IPS Genomix zal de distributie voor zijn rekening nemen en MDxHealth een vergoeding betalen voor de testen die het in zijn klinische diagnostische laboratorium in Nijmegen uitvoert. De regio omvat circa 1 miljoen mannen die een potentiële kandidaat zijn voor de test.

IPS Genomix is volgens CEO Jan Groen "​​de ideale partner" om SelectMDx onder de aandacht van artsen te brengen om patiënten die mogelijk een agressieve vorm van prostaatkanker hebben, te laten testen. 

Vorige week donderdag maakte het biotechbedrijf nog bekend zijn blaaskankertest AssureMDx in Amerika te hebben gelanceerd. CEO Jan Groen sprak toen tegen ABM Financial News van "commercieel hoge verwachtingen" van de test, die in Amerika een grote marktpotentie heeft.

Het aandeel MDxHealth sloot vrijdag 0,5 procent lager op 4,58 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

20 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

50 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
MDXHEALTH toevoegen aan uw watchlist 5,39 17,43% 0,80 4,59