Overname Stada in herkansing

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 15:00

Bain en Cinven verhogen overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Stada Arzneimittel lijkt toch door te gaan, nu de onderneming maandag akkoord is met een verbeterd bod van Bain Capital en Cinven.

Stada meldde dat de twee private equityhuizen bereid zijn 66,25 euro per aandeel Stada neer te tellen, 0,25 euro meer dan een vorig bod.

In april maakten Bain en Cinven de interesse in de Duitse producent van onder andere hoestdrankjes en zonnebrandcrème uit Bad Vilbel voor het eerst bekend.

Onder het nieuwe bod moet tenminste 63 procent van het aandelenkapitaal akkoord gaan met de overname, alvorens het bod gestand wordt gedaan. Die drempel is al bereikt want na een verlengde aanmeldingstermijn, die sloot op 22 juni, was 65,52 procent van de aandelen Stada Arzneimittel aangeboden onder het bod. De private investeerders wilden toen echter minimaal 67,5 procent van het aandelenkapitaal in bezit krijgen.

De twee concerns hebben inmiddels toestemming gekregen van de Duitse toezichthouder BaFin om nu al met een nieuw bod te komen, in plaats van een wachtperiode van een jaar in acht te nemen.

"We denken dat het uitbrengen van een verbeterd bod in het belang is van het bedrijf en de aandeelhouders", aldus de kersverse CEO Engelbert Coster Tjeenk Willink maandag.

De Duitse farmaceut behaalde in 2016 een omzet van 2,1 miljard euro en een nettowinst van bijna 86 miljoen euro.

In 2019 wil Stada een omzet behalen van 2,65 miljard tot 2,70 miljard euro, een aangepaste EBITDA van 570 miljoen tot 590 miljoen euro en een nettowinst in een bandbreedte van 250 miljoen tot 270 miljoen euro.

Het aandeel Stada Arzneimittel werd maandag in Frankfurt ruim een procent duurder verhandeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Verkoop bedrijfsvoertuigen in Nederland stagneert

Stijging verkoop in Europese Unie.

11 minuten geleden - Lees verder

Topman Telecom Italia stapt op

Cattaneo krijgt vertrekpremie van 25 miljoen euro.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Philips Lighting

Koersdoel naar 41,00 euro.

23 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Core Laboratories fractioneel

Stemrecht blijft gelijk.

24 minuten geleden - Lees verder

FIL Limited vergroot stemrecht belang in Wolters Kluwer fractioneel

Stemrechtbelang vijf procent.

25 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.