Rusland en OPEC bespreken oplopende productie Libie en Nigeria

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 12:36

Mogelijk productieplafond ingesteld.

(ABM FN) Rusland zal maandag de olieproductie van Libië en Nigeria bespreken met oliekartel OPEC. Dit zei de Russische minister van Olie vandaag.

Grote olieproducenten komen vandaag bijeen tijdens een congres in het Turkse Istanboel. Een gesprek tussen secretaris Mohammed Barkindo van het oliekartel en minister Alexander Novak aan de zijlijn van deze bijeenkomst zal onder meer gaan over de oplopende productie in de twee Afrikaanse landen.

Vorige week schreef The Wall Street Journal al dat OPEC overweegt om Libië en Nigeria een productieplafond op te leggen, omdat juist de aantrekkende output in deze twee landen de beoogde productieverlaging van het kartel en diverse andere grote producenten onder druk zet. Het doel is om dagelijks 1,8 miljoen vaten olie minder te produceren. Libië verhoogde de dagproductie echter van 0,4 miljoen naar 1,0 miljoen vaten en in Nigeria liep de productie op met 0,2 miljoen vaten tot 1,6 miljoen stuks, aldus cijfers van JBC.

Volgens Olivier Jakob van Petromatrix zijn Libië en Nigeria, beide Afrikaanse landen zijn vooralsnog vrijgesteld van het productie-akkoord, duidelijk schuldig aan het uitblijven van een verdere prijsstijging van olie. "Met het herstel in Nigeria en Libië, ligt de huidige productie van OPEC erg dichtbij het gemiddelde over 2016", zei Jakob.

De olieprijs stond maandag weer onder druk. Rond het middaguur werd een vat West Texas Intermediate 0,8 procent goedkoper op 43,90 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.