Valuta: euro en dollar stabiel

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:55

Yen onder druk na woorden Kuroda.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar laat maandagochtend weinig beweging zien, terwijl de yen lager noteert tegenover andere belangrijke valuta, vanwege de belofte van de Bank of Japan de yield op tienjarig staatspapier bij te sturen waar nodig. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank tegen ABM Financial News.

Uit een regionaal economisch kwartaalverslag, het zogenaamde Sakura rapport, van de Japanse centrale bank bleek maandag dat de Bank of Japan over vijf van de negen regionale economieën in Japan positiever is geworden, als gevolg van een herstel in de productiesector en een aantrekkende arbeidsmarkt. Koopman meldde echter dat het economisch herstel waarschijnlijk niet heel lang zal aanhouden. Tegen het einde van het jaar voorziet Koopman een groeistagnering.

Daarnaast werkt volgens de marktanalist het sterke Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag nog door in de markt, "hoewel de loongroei tegenviel", aldus Koopman. De focus ligt deze week wat de marktanalist betreft bij de publicatie woensdag van industriële productiecijfers van de eurozone over mei. Ook kijkt de markt uit naar het rentebesluit van de Bank of Canada woensdag. Terwijl de markt rekent op een renteverhoging, verwacht Koopman dat de centrale bank de huidige rente zal handhaven.

Laatste punt van aandacht is de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag over het monetair beleid voor het Huis van Afgevaardigden, gevolgd door een verklaring voor de Senaat een dag later. "Wij zijn gewoonweg benieuwd wat zij gaat zeggen", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,1403, terwijl de Europese munt ten opzichte van de yen 0,3 procent won op 130,29. Ook de dollar noteerde 0,3 procent hoger ten opzichte van de yen op 114,27. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.