AFM beboet Spaanse handelaar voor koersmanipulatie

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 08:38

Boete van 10.000 euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft een boete van 10.000 euro uitgedeeld aan de Spaanse vennootschap Lexon Capital, vanwege koersmanipulatie van vier aan Euronext Amsterdam genoteerde aandelen. Dit maakte de AFM dinsdag bekend.

De AFM verweet Lexon Capital door het inleggen van kleine orders de koersen te hebben gemanipuleerd, waarbij Lexon in bepaalde gevallen ook met zich zelf handelde. Deze handelwijze had misleidende signalen met betrekking tot de koersvorming tot gevolg, aldus de toezichthouder.

Oorspronkelijk legde de AFM op 23 februari 2015 een boete op van 100.000 euro. Door een succesvol beroep in bezwaar op het draagkrachtbeginsel door de Spaanse handelaar matigde de toezichthouder de boete tot 10.000 euro. De boete is onherroepelijk.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.