Beursblik: Credit Suisse ziet aanjagers voor ArcelorMittal

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 15:19

Bank handhaaft Outperform advies.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse ziet meerdere aanjagers voor de koers van het Europese staalbedrijf ArcelorMittal. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

De analisten wezen in de eerste plaats op de verwachtingen van relatief stabiele maar sterke kwartaalcijfers voor de staalsector. In de koersen is volgens de analisten echter een winstdaling ingeprijsd. Een tweede reden voor hogere koersen van staalbedrijven zoals ArcelorMittal zijn de verwachte maatregelen in zowel Europa als Amerika tegen het dumpen van staal. Er zijn in beide regio's reeds acties ondernomen in de afgelopen jaren, maar er liggen meer importbeperkingen in het verschiet om de invoer van goedkoop staal af te remmen.

Daarnaast heeft ArcelorMittal recent de Italiaanse staalfabriek Ilva overgenomen en dit zal naar verwachting van Credit Suisse op termijn positief zijn voor het bedrijf. Bovendien is het momenteel wachten op een fusie tussen de Europese staalactiviteiten van het Duitse ThyssenKrupp en die van Tata. Hiermee zal de markt verder consolideren, wat goed is voor de sector.

Momenteel wordt er verwacht dat aan het tijdperk van monetaire versoepeling een einde komt. Op basis van uitspraken van centrale bankiers wereldwijd wordt gerekend op een geleidelijke verhoging van rentetarieven. De marktvorsers van Credit Suisse denken dat dit zal leiden tot een sectorrotatie ten gunste van grondstofaandelen.

Credit Suisse heeft een Outperform advies op ArcelorMittal met een koersdoel van 31,00 dollar. Op een rode beurs is het aandeel dinsdag de grootste stijger met een koerswinst van 1,7 procent.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 21,59 -2,26% -0,50 22,09
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 21,59 -2,26% -0,50 22,09