Beursupdate: weinig beweging op Damrak

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 11:52

Markten in afwachting van kwartaalcijferseizoen.

(ABM FN-Dow Jones) De beurs in Amsterdam lijkt dinsdag nauwelijks in beweging te komen en de financiële markten zijn vooral in afwachting van de start van het kwartaalcijferseizoen. De AEX noteerde aan het eind van de ochtend vlak op 511,90  punten, de AMX daalde minder dan 0,4 procent naar 798,38 en de AScX stond ook vlak tot 999,00 punten.

Dinsdag is het verder een rustige dag met weinig macro-economische cijfers en waarin het Amerikaanse frisdrank- en snackconcern PepsiCo in de middag met kwartaalcijfers komt

"Eigenlijk is het een heel saaie handelsdag, waarbij de beurzen nauwelijks van hun plaats komen", constateerde ook beleggingsanalist Roy van Santen van Lynx desgevraagd tegen ABM Financial News. "De Europese beurzen openden vanochtend in de plus na de positieve afsluiting in Azië, maar dat was weer snel verdwenen. Iedereen is duidelijk in afwachting van de start van het kwartaalcijferseizoen", voegde hij toe.

De Nederlandse staat heeft dinsdag met een langlopende lening net geen miljard euro opgehaald, zo maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën bekend. De obligatie met een looptijd tot en met 15 januari 2047 bracht 985 miljoen euro op, waar vooraf 750 miljoen tot 1,25 miljard euro werd beoogd. Het rendement lag op 1,420 procent.

De macro-agenda is schaars gevuld. De Italiaanse industriële productie is in mei gestegen. De productie kwam in mei op maandbasis 0,7 procent hoger uit. Op jaarbasis steeg de voor kalendereffecten gecorrigeerde industriële productie in mei evenwel met 2,8 procent.

Olie stond dinsdagochtend in het rood, waarbij een augustus-future voor een vat West Texas Intermediate 0,3 procent lager noteerde op 44,27 dollar en een september-future Brent ook 0,3 procent in de min noteerde op 46,74 dollar. 

De euro/dollar noteerde dinsdagochtend op 1,1394. Bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond het muntenpaar op 1,1396 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen prijkte er nog een stand van 1,1399 op de borden.

Dinsdagmiddag komen er nog cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel over de Amerikaanse groothandelsvoorraden in de maand mei.

Stijgers en dalers

In de AEX was ArcelorMittal de grootste stijger met een winst van 1,6 procent. De financials Aegon, ABN AMRO, NN Group en ING stonden allemaal bovenin de lijst met stijgers, met winsten van 0,3 tot 1,0 procent.

Ahold Delhaize noteerde 0,6 procent hoger. De Britse sectorgenoot Marks & Spencer maakte dinsdag bekend in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet te hebben geboekt. CEO Steve Rowe zei dat het afgelopen kwartaal in lijn was met de verwachtingen en dat de realisatie van de vorig jaar aangekondigde doelstellingen op schema liggen. In het eerste kwartaal, dat eindigde op 1 juli, boekte de Britse retailer een 2,7 procent hogere omzet van 2,5 miljard Britse pond. Het concern herhaalde dinsdag de outlook voor het hele boekjaar. 

Unilever noteerde 0,2 procent hoger. ING voegde het concern toe aan zijn favorietenlijst voor de Benelux, omdat de analisten van de bank vinden dat de margeverbetering en de algehele verwachtingen voor de tweede helft van het jaar in de door het Brits-Nederlandse concern vrijgegeven analistenconsensus voor het eerste halfjaar en voor heel 2017 te voorzichtig zijn. De marktvorsers geloven dat de markt het opwaarts potentieel vanuit het opschonen van de balans door het concern onderschat. Het advies bij ING voor Unilever is Kopen met een koersdoel van 62,00 euro.

Randstad noteerde 2,2 procent lager en droeg daarmee de rode lantaarn. Deutsche Bank gaf volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten een verkoopadvies af voor de uitzender. 

Unibail-Rodamco was met een verlies van ruim 1,4 procent de op één na sterkste daler. "Vanwege renteverhogingen staan onroerend goed-fondsen onder druk, waar financials juist profiteren", zei beleggingsadviseur Van Santen ter toelichting.

In de AMX was Aperam met een plus van 1,3 procent de grootste stijger, zoals sectorgenoot ArcelorMittal dat in de AEX was.

Sligro Food Group noteerde 0,4 procent hoger. Het groothandels- en supermarktconcern maakte maandagmiddag bekend de acquisitie van de online aanbieder van kerstgeschenken Tintelingen te hebben afgerond. Het overgenomen bedrijf realiseerde in het afgelopen boekjaar 2016/17 een omzet van 9 miljoen euro en een positief resultaat.

Refresco Group was de grootste daler in de Midkap met een verlies van 2,5 procent. De bottelaar kent de laatste tijd een volatiel handelsverloop vanwege overnamespeculaties. Vandaag meldde De Telegraaf dat Refresco geen bod ontving van het Franse PAI, nadat de bottelaar vrijdag ditzelfde al aan ABM Financial News liet weten.

Bij de lokale fondsen kwam VolkerWessels in beweging met een winst van 1,8 procent. Kepler Cheuvreux startte het volgen van de bouwer met een koopaanbeveling.

Brill noteerde vlak, nadat de wetenschappelijke uitgever bekendmaakte de overname van Sense Publishers te hebben afgerond. Brill nam meer dan 1.400 titels over, met een aanwas van 160 nieuwe titels per jaar. De omzet bij Sense ligt op circa 1 miljoen euro per jaar. De overname geldt per 1 juli en zal naar verwachting nog dit jaar bijdragen aan de winst per aandeel Brill.

Holland Colours noteerde 0,7 procent hoger. De pigmentenproducent uit Apeldoorn houdt vanmiddag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en zal nabeurs een persbericht uitbrengen met de uitkomsten daarvan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

17 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

30 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

33 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

41 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 527,72 0,58% 3,03 524,69
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 800,52 -0,56% -4,53 805,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 991,41 -0,30% -3,00 994,41