Duizenden kantoorbanen weg bij ThyssenKrupp

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 11:04

Duits conglomeraat hoopt kosten met 400 miljoen euro te verlagen.

(ABM FN-Dow Jones) Er verdwijnen duizenden kantoorbanen bij ThyssenKrupp. Dit meldde het Duitse conglomeraat dinsdag.

Er worden tussen de 2.000 tot 2.500, voornamelijk administratieve functies, geschrapt en dit moet leiden tot een kostenbesparing van 400 miljoen euro in de komende drie jaar. De administratieve kosten zijn momenteel met 2,4 miljard euro te hoog ten opzichte van die van sectorgenoten, zei een woordvoerster.

ThyssenKrupp heeft wereldwijd 156.000 mensen in dienst, waarvan 18.000 administratieve banen. Van het geplande banenverlies zal de helft in Duitsland worden doorgevoerd en de reorganisatie moet in 2020 zijn afgerond. De ontslagen zullen zoveel mogelijk op een sociaal aanvaardbare manier plaatsvinden, via een natuurlijke afvloeiing of vervroegd pensioen. 

Het concern streeft een bedrijfsresultaat na van 2 miljard euro met een duurzame positieve kasstroom. Dit jaar komt de EBIT naar verwachting uit op 1,7 miljard euro, tegen 1,5 miljard euro vorig jaar.

Het aandeel ThyssenKrupp steeg dinsdagochtend 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.