Europese beurzen eindigen lager

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 19:24

Beleggers wachten op Yellen in Congres.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat beleggers zich afwachtend opstelden, in aanloop naar de verklaring die Fed-voorzitter Janet Yellen woensdag zal geven voor het Amerikaanse Congres.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,65 procent tot 379,15 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,07 procent op 12.437,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,48 procent op 5.140,60 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,55 procent lager op 7.329,76 punten. 

Aan het begin van de handelsdag stond de STOXX Europe 600 index nog 0,3 procent hoger, maar het optimisme vervloog snel.

"Bij gebrek aan groot nieuws en de markten die wachtten op meer aanwijzingen voor het beleid van de Fed wanneer Yellen woensdag spreekt voor het Congres, nemen beleggers en handelaren momenteel in een afwachtende houding aan", stelde analist Hussein Sayed van FXTM.

Beleggers verwachten nog steeds dat de Fed de rente in de Verenigde Staten dit jaar nog tenminste één keer zal verhogen, maar ze wachten op aanwijzingen over de timing van de volgende verkrappende stap.

Een hogere rente in de VS is belangrijk voor beleggers wereldwijd omdat veel beleggingen in dollars noteren en de toon van de Fed geeft een signaal over de kracht van 's werelds grootste economie.

Olie noteerde dinsdag in het groen. De augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,89 procent tot 45,23 dollar, terwijl een september-future Brent 1,9 procent hoger bewoog op 47,74 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1433. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1385 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1400 op de borden. 

De dollar deed dinsdagmiddag tijdelijk een stap terug, nadat Donald Trump junior, de zoon van de Amerikaanse president, een aantal e-mails publiceerde, waarin hij positief reageerde op  de Russische regering belastende informatie zou hebben over de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton, om Trump te helpen in de verkiezingsstrijd. De mails suggereren dat Trump hulp kreeg van Rusland bij de verkiezingen. 

Wall Street zakte tijdelijk weg op het nieuws, maar herstelde zich vervolgens weer.

Bedrijfsnieuws

De Britse uitgever Pearson verloor 5,1 procent, nadat het bedrijf  bekendmaakte een belang van 22 procent in Penguin Random House te verkopen voor 1 miljard dollar aan zijn joint-venture partner Bertelsmann. 

Een andere grote verliezer was de retailer Marks & Spencer. Het aandeel verloor 4,7 procent. Hoewel het concern over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet rapporteerde, daalde de identieke omzet in het Verenigd Koninkrijk het afgelopen kwartaal met 0,5 procent.

Ook verlies was er voor de Britse recruiter PageGroup, die in het tweede kwartaal een 7,7 procent hogere brutowinst boekte van 182 miljoen Britse pond. Het aandeel daalde echter 2,3 procent.

Reisbureau TUI steeg 0,7 procent in Frankfurt nadat het concern meldde zijn resterende belang in Hapag-Lloyd, in totaal 8,5 miljoen aandelen, verkocht te hebben voor 244,4 miljoen euro. Het aandeel Hapag-Lloyd steeg 10  procent.

De Franse farmaceut Sanofi sloot 0,6 procent lager. Het bedrijf neemt de Amerikaanse biotechonderneming Protein Sciences over voor 650 miljoen dollar.

Staalconcern ArcelorMittal won 1,7 procent in Amsterdam. Analisten van Credit Suisse voorzien meerdere aanjagers voor de koers van het aandeel. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.419,50 punten. De Dow Jones-index stond vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Resultaten Gilead onder druk

Biofarmaceut verhoogt outlook voor 2017.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Betaaldienstverlener verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.190,17 0,56% 29,09 5.161,08
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.269,71 -0,27% -14,04 5.283,75