Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 12:21

Centrale banken opnieuw in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 380,77 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.488,86 punten en de Franse CAC 40 noteerde vlak op 5.163,98 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,7 procent lager op 7.318,59 punten.

Bij een gebrek aan richtinggevende publicaties zal de meeste aandacht weer uitgaan naar de mondiale centrale banken. Dinsdag kunnen een tweetal toespraken van Bank of England functionarissen rekenen op de aandacht van beleggers. Hoofdeconoom Andy Haldane van de Britse centrale bank en vice-voorzitter Ben Broadbent geven dinsdag speeches. Haldane zei vorige maand nog dat hij overweegt om te stemmen voor een renteverhoging tijdens de volgende beleidsvergadering van de centrale bank. De grote vraag is nu volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities of Broadbent zich bij Haldane zal aansluiten.

Daarnaast kijken markten wereldwijd uit naar de verantwoording die voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag voor het Huis van Afgevaardigden aflegt en een dag later herhaalt voor de Senaat. Volgens marktanalist Hussein Sayed van FXTM staan de markten in afwachting van Yellen's hoorzittingen in de wachtstand. "Op basis van de notulen van vorige week verwachten beleggers dat de Amerikaanse centrale bank de rente dit jaar tenminste nog één keer zal verhogen", aldus Sayed. "De markt kijkt uit naar tekenen over het tijdstip van een volgende aanscherping", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de Italiaanse industriële productie in mei op maand- en jaarbasis is gestegen met achtereenvolgens 0,7 procent en 2,8 procent. Verder was de macroagenda in Europa vrijwel leeg.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 44,15 dollar, terwijl een september-future Brent ook 0,6 procent lager bewoog op 46,60 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1397. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1390 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1399 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Pearson kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Britse uitgever bekendmaakte een belang van 22 procent in Penguin Random House te verkopen voor 1 miljard dollar aan zijn joint-venture partner Bertelsmann. Het aandeel verloor 5,7 procent.

Reisbureau TUI steeg 0,5 procent, nadat het concern meldde zijn resterende belang in Hapag-Lloyd, in totaal 8,5 miljoen aandelen, verkocht te hebben voor 244,4 miljoen euro. Hapag-Lloyd steeg 7,1 procent.

De Franse farmaceut Sanofi heeft de Amerikaanse biotechonderneming Protein Sciences overgenomen voor 650 miljoen dollar. Sanofi noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager.

Retailer Marks & Spencer verloor 4,0 procent. Hoewel het concern over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet rapporteerde, daalde de identieke omzet in het Verenigd Koninkrijk het afgelopen kwartaal met 0,5 procent.

De Britse recruiter PageGroup heeft in het tweede kwartaal een 7,7 procent hogere brutowinst geboekt van 182 miljoen Britse pond. Het aandeel daalde echter 2,0 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.427,43 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.408,52 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.176,39 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.161,08 0,65% 33,38 5.127,70
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.283,75 0,38% 20,07 5.263,68