Fed-bestuurder Williams pleit voor verlaging Amerikaanse staatsschuld

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 09:46

Economie sterk genoeg voor verdere renteverhoging dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) Amerika moet meer doen om de staatsschuld te verlagen. Dit zei voorzitter John Williams van de San Francisco Fed dinsdag in een toespraak in het Australische Sydney.

"We gaan de verkeerde kant op met de verhouding schuld tot bruto binnenlands product", volgens Williams, waarmee de centraal bankier doelde op het Amerikaanse begrotingsbeleid. De Fed-bestuurder zei dat de staatsschuld al langer onhoudbaar is, hoewel hij niet in detail trad over het begrotingsbeleid van oud-president Barack Obama en zijn opvolger Donald Trump. 

"Het is tijd dit aan te pakken nu de economie goed draait. We zijn hersteld van de recessie", zei Williams, benadrukkend dat het probleem van de torenhoge staatsschuld zich niet vanzelf oplost. Die staatsschuld stond in het eerste kwartaal op 104 procent van het bruto binnenlands product in de Verenigde Staten. 

De voorzitter van de San Francisco Fed, die dit jaar geen stemrecht heeft binnen het beleidscomité van de Federal Reserve, herhaalde verder dat de Amerikaanse economie er goed bij ligt en dat het daarom gerechtvaardigd is dat de rente dit jaar nogmaals wordt verhoogd. Daarnaast moet de Amerikaanse centrale bank dit jaar nog starten met het afbouwen van zijn omvangrijke balans van 4,5 biljoen dollar, aldus Williams.

"Het is logisch om dit jaar te beginnen met het normaliseren van de balans. In welke maand dat gebeurt is niet zo belangrijk, want het is een proces dat jaren in beslag zal nemen", zei de Fed-bestuurder. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

22 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

52 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.