Hommeles bij Belgische deelneming Value8

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 18:43

Aandeelhouders dreigen met juridische stappen.

(ABM FN-Dow Jones) Twee minderheidsaandeelhouders van het Belgische Sucraf dreigen met een gang naar de rechtbank vanwege een ongelijke behandeling bij de verkoop van een flinke partij effecten die niet werden aangeboden voor dematerialisatie. Dit schreef De Tijd dinsdag op basis van de pas gepubliceerde notulen van de algemene vergadering van de lege beurshuls op 12 juni dit jaar.

Bij de verkoop in november 2015 van bijna 57.000 aandelen en net geen 63.000 winstbewijzen ter beurze zou er volgens twee aandeelhouders "rare dingen" zijn gebeurd, tekende de krant op. Slechts van een klein deel van de effecten werd voor de verkoop geafficheerd.

"Op de beurstabellen heb ik nooit te verkopen aandelen gevonden, hierdoor hebben de andere aandeelhouders geen gelijke kansen gekregen om aan te kopen", zo liet een boze aandeelhouder in de notulen opnemen.

In december 2015 bleek dat een groot deel bij de verkoop terecht is gekomen bij Jacobus Pieter Visser, een belangrijke aandeelhouder van het Nederlandse investeringsvehikel Value8, dat onder leiding staat van Peter Paul de Vries.

De twee beleggers, die naar eigen zeggen bij deze actie zijn gedupeerd, willen dat beursbedrijf Euronext of toezichthouder FMSA de kwestie onderzoek, aldus De Tijd, waarna mogelijk gerechtelijke stappen volgen.

Een van de twee, Guido Wallebroek, is tevens medebestuurder van Sucraf.

"Mr De Vries, wij geven u nogmaals een kans om over deze feiten een gesprek te hebben, zodat mogelijk een oplossing kan gevonden worden. Zo niet zullen wij verplicht zijn om via onze advocaten een vraag tot gerechtelijk onderzoek in te dienen in verband met mogelijke afspraken en/of beursmanipulaties tussen Value8 en de afhandelende bankier Petercam", zo staat te lezen in een verklaring van Wallebroek aan bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries, die werd toegevoegd aan de notulen. 

"Wij melden u dan ook dat de minderheidsaandeelhouders de jaarcijfers niet zullen goedkeuren en geen kwijting zullen geven aan de drie bestuurders die Value8 in Sucraf vertegenwoordigen", aldus de verklaring.

Value8 zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks dat de officiële termijn is verlopen, heeft de accountant de jaarrekening over 2016 nog altijd niet goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,48 0,37% 0,02 5,46