HSBC verplaatst 1.000 banen naar Parijs bij harde Brexit - media

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 17:36

CEO noemt nieuw Frans regelpakket "zeer positief"

(ABM FN-Dow Jones) De Brits-Aziatische bankreus HSBC zal mogelijk 1.000 van zijn 43.000 medewerkers verhuizen van Londen naar Frankrijk, als er een 'harde Brexit' komt. Dat meldden media dinsdag.

CEO Stuart Gulliver van HSBC zei tijdens een conferentie in Parijs dat bij een harde Brexit, de werkzaamheden van ongeveer 1.000 medewerkers niet meer vanuit het Verenigd Koninkrijk zouden mogen worden uitgevoerd, meldde persbureau Reuters.

Het pakket met aanpassingen van wet- en regelgeving dat de Franse regering recent aankondigde om de Franse hoofdstad aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor financiële instellingen uit Engeland en de Verenigde Staten, beoordeelde Gulliver als zeer positief, aldus het persbureau.

Als de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie leiden tot een 'zachte Brexit', hoeven de banen volgens Gulliver mogelijk niet te worden verplaatst, tekende de Amerikaanse zakenzender CNBC op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

9 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

27 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

35 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

41 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

42 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.