Marks & Spencer boekt hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 08:26

Britse retailer herhaalt outlook boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) Marks & Spencer heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt. Dit bleek dinsdag tijdens de publicatie van een trading update over de eerste drie maanden van boekjaar 2017/2018.

CEO Steve Rowe zei dat het eerste kwartaal in lijn was met de verwachtingen en dat de realisatie van de vorig jaar aangekondigde doelstellingen op schema liggen.

In het eerste kwartaal, dat eindigde op 1 juli, boekte de Britse retailer een 2,7 procent hogere omzet van 2,5 miljard Britse pond.

In het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet 2,6 procent tot circa 2,3 miljard pond, waarbij de omzet van de divisie Food 4,5 procent steeg tot 1,4 miljard pond, terwijl de omzet bij Clothing & Home 0,5 procent daalde tot 852,1 miljoen pond.

Outlook

Het concern herhaalde dinsdag zijn outlook voor het hele boekjaar. Tijdens de publicatie van zijn jaarcijfers eind mei kondigde de retailer voor het huidige boekjaar een investeringsniveau aan van 400 miljoen pond. Voor de divisie Clothing & Home wordt een krimp in winkeloppervlak voorzien van 1 tot 2 procent, terwijl voor de divisie Food een groei van ongeveer 7 procent wordt voorzien.

Het aandeel Marks & Spencer sloot maandag op een groene beurs 1,6 procent lager op 3,39 pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

11 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.