PageGroup boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 09:02

Recruiter herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) PageGroup heeft in het tweede kwartaal een hogere brutowinst geboekt. Dit meldde de Britse recruiter dinsdag voorbeurs in een trading update.

CEO Steve Ingham zei blij te zijn met de sterke prestaties in het merendeel van de regio's waar de recruiter actief is. Hij wees echter op een aantal aanhoudende onzekerheden, waaronder de Brexit-onderhandelingen en aanhoudende politieke onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk, de verkiezingen in Duitsland en de macro-economische uitdagingen in Brazilië.

PageGroup boekte in het tweede kwartaal tegen constante wisselkoersen een 7,7 procent hogere bruto winst van 182 miljoen Britse pond, tegen 156,9 pond in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern profiteerde daarbij van positieve wisselkoersbewegingen, wat resulteerde in een positieve bijdrage aan de bruto winst van 13 miljoen pond.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, ofwel EMEA, steeg de brutowinst in het tweede kwartaal 13,2 procent tot 83,7 miljoen pond. In Noord-, Midden- en Zuid-Amerika steeg de brutowinst met 13,8 procent 25,9 miljoen pond, terwijl de brutowinst in de regio Azië-Pacific 6,8 procent steeg tot 35,8 miljoen pond. In het Verenigd Koninkrijk daalde de brutowinst echter met 4,5 procent tot 36,6 miljoen pond.

Outlook

Vooruitkijkend meldde PageGroup zich te blijven richten op het genereren van winstgevende groei, waarbij snel gereageerd kan worden op eventuele veranderingen in de marktomstandigheden.

"De prestatie-niveaus zijn sinds het begin van dit jaar verbeterd, wat tot uiting komt in een opwaartse bijstelling van de consensusverwachtingen met 13 procent sinds maart 2017", aldus PageGroup.  

Het concern voorziet in het huidige boekjaar een operationele winst van 111,5 miljoen pond, wat in lijn is met de huidige consensus.

Het aandeel PageGroup sloot maandag op een groene beurs 2,9 procent hoger op 4,89 pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

11 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

56 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.