Pearson verkoopt belang in Penguin Random House

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 08:26

Opbrengst van 1 miljard dollar vloeit deels terug naar aandeelhouders.

(ABM FN-Dow Jones) Pearson verkoopt een belang van 22 procent in Penguin Random House aan partner Bertelsmann. Dit meldde de Britse uitgever dinsdagochtend.

De verkoop is onderdeel van de strategie van Pearson om de activiteiten van Penguin Random House te herkapitaliseren. De netto-opbrengst van circa 1 miljard dollar wordt deels gebruikt ter ondersteuning van het belang van 25 procent dat Pearson houdt in de onderneming. Verder zal de opbrengst worden aangewend om voor 300 miljoen Britse pond aan aandelen terug te kopen.

Penguin Random House ontstond in 2013 na de miljardenfusie van uitgevers Penguin Group van Pearson en Random House van Bertelsmann. Met de verkoop van het belang wordt Penguin Random House gewaardeerd op 3,55 miljard dollar.

De deal wordt vermoedelijk in september 2017 afgerond, mits toezichthouders akkoord gaan. 

Verkoop geen invloed op outlook

De verkoop van het belang van 22 procent heeft geen invloed op de outlook voor dit boekjaar, zei Pearson dinsdag. In 2016 droeg Penguin Random House voor 129 miljoen pond bij aan de aangepaste operationele winst na belastingen van Pearson en dit jaar is dat naar verwachting 120 miljoen pond. In totaal rekent Pearson op een operationele groepswinst van 570 miljoen tot 630 miljoen pond.

Dividend

Pearson gaf dinsdag ook een update over zijn toekomstige dividendplannen. De uitgever wil een "duurzaam en vooruitstrevend" dividend blijven betalen, dat gedekt kan worden door de opbrengsten uit de huidige activiteiten, uitgezonderd die van Penguin random House. In 2016 werd een dividend uitgekeerd van 0,52 pond. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

49 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder

Hogere resultaten voor Acomo

Dividend onveranderd.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.