PepsiCo boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 12:29

Voedingsmiddelenconcern handhaaft outlook voor 2017.

(ABM FN-Dow Jones) PepsiCo heeft in het tweede kwartaal van 2017 dankzij een hogere omzet meer winst geboekt. Dit maakte de Amerikaanse frisdrank- en snackgigant dinsdag voorbeurs bekend.

"Onze kwartaalresultaten waren goed in lijn met onze verwachtingen en we blijven op schema om onze financiële doelstellingen voor 2017 te realiseren", zei CEO Indra Nooyi in een toelichting.

"De kracht en houdbaarheid van onze merk- en productportefeuilles, de sterk operationele prestaties en de balans in onze geografische blootstelling hebben ons in staat gesteld om sterke resultaten te leveren te midden van macro-economische uitdagingen en toenemende dynamiek in de retail- en consumentenomgeving", voegde zij toe. 

De kwartaalomzet van PepsiCo steeg ten opzichte van een jaar geleden van 15,40 miljard naar 15,71 miljard dollar afgelopen kwartaal. De omzetgroei bedroeg 2 procent, terwijl deze autonoom 3,1 procent was. In de eerste jaarhelft bedroeg de autonome groei 2,6 procent.

De fabrikant boekte, ondanks margedruk, een operationeel resultaat van 2,99 miljard dollar, tegen 2,96 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,11 miljard dollar, versus 2,01 miljard dollar vorig jaar. Dat betekende een 6 procent hogere winst per aandeel van 1,46 dollar.

Outlook

PepsiCo herhaalde de bij de rapportage over het eerste kwartaal gemelde outlook voor heel 2017 van een autonome omzetgroei van minimaal 3 procent. Negatieve wisselkoersen drukken de omzet naar verwachting met 2 procentpunt en de extra week in 2016 zal naar verwachting met 1 procentpunt op de omzet drukken.

Daarnaast voorziet de frisdrankgigant een kasstroom uit operationele activiteiten van circa 10 miljard dollar en een vrije kasstroom van ongeveer 7 miljard dollar, exclusief enkele bijzondere posten. De netto investeringen zullen naar verwachting 3 miljard dollar bedragen.

Het concern verwacht dat de winst per aandeel uit de kernactiviteiten dit jaar 5,13 dollar zal bedragen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

16 minuten geleden - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

42 minuten geleden - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

47 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.