Valuta: euro en dollar houden elkaar in evenwicht

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 09:30

Echte katalysator ontbreekt momenteel.

(ABM FN-Dow Jones) Er was dinsdagochtend nauwelijks beweging op de valutamarkten, waarbij de euro redelijk stabiel bleef ten opzichte van de dollar. 

"De markt is als een dood vogeltje", zei valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het ontbreekt aan een echte marktkatalysator momenteel. De belangrijkste events zijn geweest en ik verwacht eigenlijk dat het tot september een beetje komkommertijd blijft."

Als de valutamarkten deze week in beweging komen, dan toch vooral door nieuws van en over de centrale banken, en dan met name van de Federal Reserve met woensdagavond het Beige Book, met daarin de economische vooruitzichten in de regio's in Amerika, en op woensdag en donderdagmiddag de hoorzitting van voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse Congres die in het teken staat van het monetaire beleid van de centrale bank. 

"Wat vindt ze van de laatste inflatie- en banendata en behoudt ze haar toch wat havikachtige toon?", vraagt valutastrateeg Lukman Otunuga van FXTM zich af.

Voor die tijd kunnen beleggers dinsdag al aan de slag met de toespraken van een aantal centrale bank-prominenten, zoals hoofdeconoom van de Bank of England Andrew Haldane, bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeure en Fed-leden Neel Kashkari en Lael Brainard.

Eerder op de dag gaf de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams al een toespraak in het Australische Sydney. "Daar benadrukte hij opnieuw het belang van het afbouwen van de balans van de Fed", aldus Maartens. Verder zei Williams dat de Amerikaanse economie in dusdanig goede doen is, dat nog één renteverhoging dit jaar gerechtvaardigd is. 

Valutahandelaar Maartens wees verder op het Britse pond dat onder druk zal blijven staan. "Het is toch de verwachting dat de Britse macro-economische cijfers verder zullen verslechteren de komende tijd", zei Maartens. Deze week kunnen beleggers op dat vlak aan de slag met Britse werkloosheid- en loongroeicijfers die voor woensdag geagendeerd staan.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,1390, tegen 1,1399 maandagavond bij het slot van Wall Street. Het pond steeg ten opzichte van de euro en de dollar met een krappe 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

23 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

31 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

37 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

38 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.