Wall Street sluit vlak

Redactie ABM Financial News - 11 juli 2017, 22:09

Herstelt van dip na emails Trump jr.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag nagenoeg vlak gesloten, herstellend van eerdere verliezen nadat enkele politieke ontwikkelingen de nieuwsdag overheersten. 

De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,1 procent lager op 2.425,53 punten, de Dow Jones index sloot nagenoeg vlak op 21.409,07 punten en de Nasdaq klom 0,3 procent tot 6.193,30 punten. 

Aanvankelijk zakte de markt in nadat Donald Trump junior, de zoon van de Amerikaanse president, een reeks emails publiceerde over een bijeenkomst in juni 2016 waar zou worden gesproken over belastende informatie over Hillary Clinton als onderdeel van de steun van de Russische regering van de kandidatuur van Trump voor het presidentschap. 

De emails tussen Trump junior en de publicist Rob Goldstone laten zien dat de zoon van de president te horen kreeg dat de Russische regering informatie had die belastend was voor Clinton. 

"Beleggers vermoeden misschien dat Trump junior zijn gesprekken met de Russische advocaat bekendmaakte en de emails publieeerde omdat het onderzoek van de FBI hem op de hielen zit daarover. De indruk was dat hij de onthulling voor wilde zijn", stelde Jack Ablin van BMO Private Bank.

Na een negatieve reflex herstelden de aandelenmarkten zich echter grotendeels, geholpen door het bericht dat de Amerikaanse Senaat zijn zommerreces met twee weken uitstelt, zodat er meer tijd is om te werken aan belangrijke wetgeving zoals de ziekteverzekeringswet die het huidige Obamacare-stelsel moet vervangen.

Deze wet moet volgens beleggers zijn goedgekeurd voordat de regering Trump kan gaan met andere belangrijke stappen in zijn beleid, waaronder belastingverlagingen voor bedrijven.

Olie stond in het groen. Een augustus-future voor een vat ruwe olie noteerde dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,5 procent hoger op 45,06 dollar.   

De euro/dollar noteerde op 1,1462. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1410 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1400 op de borden.  

Er waren geen belangrijke economische cijfers dinsdag. Op woensdag zal Fed-voorzitter Yellen spreken in het Congres en zijn er cijfers over de Amerikaanse hypotheekaanvragen en de wekelijkse olievoorraden. Donderdag volgen de Amerikaanse steunaanvragen en producentenprijzen in juni, met meer verklaringen van Yellen, en vrijdag volgen diverse economische cijfers uit de VS, waaronder inflatiecijfers en detailhandelsverkopen.  

Bedrijfsnieuws

Beleggers keken vooruit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen.

De grote banken JPMorgan Chase en Citigroup, die vrijdag met cijfers komen, sloten woensdag respectievelijk 0,4 procent en 1,2 procent lager.

Frisdrankreus Pepsico verloor 0,5 procent, ondanks meevallende winstcijfers.

De online-shopping-gigant Amazon verloor 0,2 procent. De dominante internetwinkel zorgt samen met Wal-Mart voor een verschuiving van het koopgedrag van consumenten, die minder letten op de merknaam en meer op de prijs, stelde analist James Cakmak van Monness Crespi Hardt. Dit zou ongunstig zijn voor bedrijven als PepsiCo, Johnson & Johnson (-03,3 procent) en Mondelez, die het van hun sterke merken moeten hebben in deze markt voor verpakte consumentenartikelen, die 800 miljard dollar groot is. "We zien dat deze bedrijven het beginnen op te geven en dat is slecht voor de sector, consumenten en het land", aldus Cakmak in zijn rapport.

Amazon deed onlangs een bod op de luxe supermarktketen Whole Foods. Wal-Mart kocht vorig jaar de onlinewinkel Jet.com.

Sterke stijgers waren Halcon Resources en Amicus Therapeutics. 

Amicus won 26 procent op het nieuws dat toezichthouder FDA de weg vrijmaakte voor een aanvraag voor marktgoedkeuring van een nieuw middel tegen de ziekte van Fabry. 

Halcon zag de koers met 52 procent stijgen nadat het bedrijf zijn bezittingen in het Williston-bassin verkocht voor 1,4 miljard dollar in contanten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.