American Airlines meldt recordvervoer in juni

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 15:17

Luchtvaartmaatschappij voorziet sterkere omzetgroei in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft in juni in stoelmijlen gemeten een recordmaand achter de rug en verwacht ook het tweede kwartaal flinke groei van de omzet per beschikbare kilometer. Dit meldde 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij uit Fort Worth woensdag.

Het passagiersvervoer van American Airlines steeg afgelopen maand op jaarbasis met 0,8 procent op jaarbasis tot ruim 21,0 miljard betaalde passagiersmijlen. Omdat de capaciteit met 1,1 procent toenam tot bijna 24,9 miljard stoelmijlen daalde bezettingsgraad met 0,2 procentpunt tot 84,7 procent.

De vervoersgroei deed zich voor op alle internationale routes en dan vooral op de trans-Atlantische routes en vluchten naar en vanuit de regio Azië/Pacific, terwijl het continentale en regionale binnenlandse vervoer juist kromp.

Het vrachtvervoer van American Airlines steeg in juni met 16,4 procent naar 235,9 miljoen vrachttonmijlen. 

American Airlines verwacht voor het tweede kwartaal een groei van de omzet per gevlogen stoelmijl op jaarbasis van 5 tot 6 procent, waar eerder werd uitgegaan van 3,5 tot 5,5 procent. Deze verhoging van de outlook hangt samen met verbeterde gemiddelde opbrengsten op het passagiersvervoer. De bandbreedte voor de verwachte marge voor belastingen werd versmald van 12 tot 14 procent naar 13 tot 14 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.