Barnier roept London op standpunten te bepalen

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 13:33

Tweede onderhandelingsronde Brexit start op 17 juli.

(ABM FN-Dow Jones) Michel Barnier, het hoofd van de Brexit onderhandelingen namen de Europese Commissie, maant het Verenigd Koninkrijk zijn standpunten bekend te maken omtrent diverse vraagstukken in de onderhandelingen over een vertrekt van de Britten uit de Europese Unie. De onderhandelaar deed de oproep woensdag in aanloop naar de start van de tweede onderhandelingsronde, die op 17 juli aanvangt.

"Onze eerste dag van onderhandelingen, op 19 juni, was nuttig om goed van start te gaan, maar het harde werk begint nu", zei Barnier vandaag in Brussel.

Tijdens de bijeenkomst kwamen kwesties als burgerrechten, de financiële afwikkeling van de afsplitsing, de nieuwe grenzen, waaronder de grens met Ierland, en andere problematiek ter sprake.

"Over de verschillende kwesties hebben wij tot nog toe negen rapporten met onze standpunten gepubliceerd", zei Barnier. "De standpunten van de EU zijn duidelijk. Om vooruitgang te kunnen boeken moeten we nu geïnformeerd worden over de standpunten van het Verenigd Koninkrijk", voegde hij toe.

"Het is mijn doel om volgende week en de daarop volgende sessie in augustus op alle vlakken vooruitgang te boeken. We kunnen niet stil blijven zitten, terwijl de klok doortikt", besloot hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.