Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Flow Traders

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 09:55

Koersdoel naar 34,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Flow Traders verlaagd van 40,00 naar 34,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Van de externe groeidrijvers die analist Michael Roeg in oktober 2016 voor Flow Traders voorzag, hebben de meeste zich conform verwachting ontwikkelt. "Met uitzondering van de volatiliteit", die volgens de marktvorser op een dieptepunt zit.

In de eerste drie maanden stond de VIX op gemiddeld 11,7 en afgelopen kwartaal was dit volgens de analist 11,4. Historisch handelt de VIX op 19,7. In 2016 was dit 15,9. "De huidige neergang [van de VIX] duurt inmiddels vijf jaar", aldus Roeg, die er op wees dat een dergelijke cyclus normaliter 4 tot 7 jaar duurt.

"De verhouding tussen risico en rendement is erg gunstig", zo stelde Roeg, die een sterke opwaartse potentie ziet, als de volatiliteit stijgt. De analist erkende echter wel dat het onmogelijk is om te voorspellen wanneer de volatiliteit terugkomt.

De analist verlaagde zijn winsttaxaties voor de flitshandelaar voor dit jaar met 46 procent. Voor 2018 en 2019 gingen de ramingen met respectievelijk 30 en 12 procent omlaag.

Roeg denkt dat Flow Traders ook in het tweede kwartaal “magere” resultaten boekte. De netto handelsinkomsten daalden volgens de marktvorser met 10 procent in vergelijking tot de eerste drie maanden van dit jaar. In het eerste kwartaal namen de netto handelsinkomsten (NTI) nog met 30 procent op kwartaalbasis af.

De analist van Degroof Petercam verwacht dat het tot eind 2019 zal duren alvorens zijn nieuwe ramingen weer op het niveau zijn van de raming die hij in oktober afgaf.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Flow Traders woensdag vlak op 24,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 23,61 -0,88% -0,21 23,82