Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 08:02

Koersdoel naar 19,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,50 naar 19,50 euro met handhaving van het Houden advies.

Analist Niamh McSherry merkte daarbij op dat voor het Belgisch-Nederlandse concern steeds meer winstdruk dreigt in de Verenigde Staten als gevolg van de overname van Whole Foods door Amazon.

De marktvorser stelde daarnaast voor de rapportage op 9 augustus over het tweede kwartaal haar taxaties voor de vergelijkbare omzetgroei en marge opwaarts bij, maar ziet tegelijk een negatief wisselkoerseffect als gevolg van de zwakke dollar tegenover de euro. Dit leidde tot een neerwaartse bijstelling met 2 procent voor de omzetverwachtingen van Ahold Delhaize voor heel 2017, maar tegelijk tot een verhoging van de winsttaxatie per aandeel met 2 procent.

De analist verwacht voor het tweede kwartaal voor Ahold Delhaize een EBIT-marge van 3,9 procent, een stijging van 0,3 procentpunt, bij een EBIT van 631 miljoen euro. Zij voorziet ook hogere synergievoordelen dan door het Nederlands-Belgische concern zelf aangekondigd.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 16,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Resultaten Gilead onder druk

Biofarmaceut verhoogt outlook voor 2017.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Betaaldienstverlener verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.