Beursblik: kwartaalomzet Beter Bed naar verwachting hoger

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 20:31

Markt zal focus op ontwikkeling in Duitsland leggen.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed Holding zal vrijdag voorbeurs laten weten een bijna zes procent hoger omzet te hebben gerealiseerd in het tweede kwartaal. Dit is de verwachting van drie door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

De trading update over het tweede kwartaal bevat waarschijnlijk alleen omzetcijfers en wellicht ook een voorlopig resultaat (EBITDA). Het tweede kwartaal is voor het bedrijf uit Uden traditioneel veel minder belangrijk dan het eerste.

De drie geraadpleegde analisten voorzien dankzij zowel autonome groei als een bijdrage uit acquisities gemiddeld een 5,8 procent hogere kwartaalomzet van 95,0 miljoen euro. De focus van de markt zal volgens de marktvorsers vooral liggen op de ontwikkelingen in de grootste markt Duitsland.

Analist Tijs Hollestelle van ING veronderstelt dan ook dat de cijfers en toelichting over deze grootste markt van Beter Bed mede bepalend zullen zijn voor de koersontwikkeling op vrijdag.

Hollestelle is verder benieuwd of het concern de groei in Nederland kan vasthouden, maar denkt dat dat voor de andere, kleinere markten zeker het geval zal zijn. De analist verwacht dat het concern uit Uden een gelijk gebleven kwartaalresultaat (EBITDA) van 4,3 miljoen euro zal hebben behaald. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 27,50 euro voor Beter Bed.

ABN AMRO verwacht dat de gestegen omzet voor ruim een derde te danken zal zijn aan de consolidatie van het Zweedse Sängjätten. Analist Robert Jan Vos herinnert eraan dat Beter Bed bij de trading update over het eerste kwartaal meldde dat de maand april "een solide start" kende.

Net als Hollestelle veronderstelt de marktvorser van ABN AMRO dat de focus van de markt op de ontwikkelingen in Duitsland zal liggen en hij verwacht dat Beter Bed de groei op de Nederlandse markt heeft kunnen vasthouden. Vos verwacht vrijdag nog geen cijfer voor de EBITDA, maar alleen omzetcijfers. Ook verwacht de analist niet dat Beter Bed een outlook voor het hele jaar zal afgeven. ABN AMRO hanteert voor Beter Bed een Houden advies met een koersdoel van 17,50 euro.

KBC Securities brengt in herinnering dat Beter Bed bij de rapportage over het eerste kwartaal geen outlook gaf voor het afgelopen kwartaal, maar wel meldde dat het orderboek met 10,4 procent was gestegen tot 24,6 miljoen euro.

Analist Wim Hoste denkt dat het operationeel resultaat (EBIT) als gevolg van hogere investeringen in de eerste jaarhelft zal zijn gedaald van 11,6 miljoen naar 10,8 miljoen euro. De marktvorser verwacht geleidelijke verbetering van de omzettrends in Duitsland en voor de rest van het jaar bijdragen uit eerder gedane investeringen. KBC Securities heeft op Beter Bed, mede vanwege het genereuze dividendbeleid met een pay-out ratio van 85 procent, een koopadvies met een koersdoel van 22,00 euro.

Beter Bed zal pas op 30 augustus de definitieve cijfers over het tweede kwartaal en halfjaar rapporteren.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Beter Bed woensdag 0,8 procent hoger op 15,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,48 -2,09% -0,33 15,81