Beursblik: Netto schuldpositie SBM Offshore omlaag na verkoop FPSO

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 09:04

KBC Securities handhaaft Koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Met de verkoop van de FPSO Turritella door de SBM Offshore-jv aan Royal Dutch Shell voor 1 miljard dollar neemt de proportionele netto schuldpositie van de oliedienstverlener af. Dit concludeerde analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities in reactie op de transactie.

"Door gebruik te maken van de aankoopoptie door Shell worden de toekomstige huurinkomsten voor SBM Offshore naar voren gehaald", aldus analist Duinslaeger. SBM Offshore houdt een 55 procent belang in de joint venture. De opbrengsten zullen worden gebruikt om de netto schuldpositie van circa 3,1 miljard dollar te verminderen, voegde de analist toe.

KBC Securities handhaafde het Koopadvies en koersdoel van 19,0 euro. Het aandeel sloot dinsdag op een rood Damrak 0,7 procent hoger op 14,08 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,77 0,41% 0,06 14,71