Beursupdate: Amsterdamse beurs opent hoger

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 09:13

Ordina maakt koersval.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting licht hoger geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,3 procent hoger op 512,48 punten, terwijl de AMX 0,2 procent bijschreef en de AScX 0,3 procent steeg.

Onder de hoofdfondsen steeg SBM Offshore in het licht van de hogere olieprijzen met 0,9 procent. Royal Dutch Shell oefende de optie uit om de FPSO Turritella van onder meer SBM Offshore te kopen voor een bedrag van 1 miljard dollar. De FPSO, die momenteel wordt ingezet op het Stones project van Shell in de Golf van Mexico, is eigendom van een joint venture waarin SBM Offshore een belang van 55 procent heeft. Indexzwaargewicht Shell won zelf 0,5 procent. 

Verder steeg ArcelorMittal met 1,0 procent, net als verzekeraar NN Group. 

In de hoofdgraadmeter moest Akzo Nobel de rode lantaarn dragen met een fractioneel verlies. Het chemiebedrijf heeft een ontmoeting woensdag met de activistische aandeelhouder Elliott Advisors afgezegd. AkzoNobel zou vandaag Elliott ontvangen voor een gesprek met als doel "om tot elkaar te komen".  

Unilever maakte een pas op de plaats. 

In de Midkap was het Fugro dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 1,4 procent, gevolgd door Air France-KLM dat 1,3 procent bijschreef. 

PostNL bleek hekkensluiter met een verlies van 0,8 procent. Ook Flow Traders kon met een min van 0,2 procent niet in het groen komen. 

Onder de kleinere fondsen won Probiodrug 2,5 procent, terwijl Ordina 6,3 procent daalde. Deze laatste wil de kostenbasis structureel met 5 miljoen euro per jaar verlagen door overheadkosten terug te dringen. Uit voorlopige cijfers bleek dat de winst van het bedrijf onder druk staat. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde op jaarbasis van 3,7 miljoen naar 2,7 miljoen euro, bij een omzetkrimp van 87,9 miljoen naar 84,7 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

11 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,22 -0,77% -4,07 526,29
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,48 -1,90% -15,57 821,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,93 -2,06% -20,81 1.011,74