Canada verhoogt rente

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 16:28

Rente naar 0,75 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Canada heeft woensdag, conform verwachting, de rente verhoogd.

De centrale bank verhoogde, zoals economen ook voorzagen, de rente van 0,50 naar 0,75 procent.

"Recente data hebben het vertrouwen van de bank in de vooruitzichten van een bovengemiddelde groei en het invullen van de overcapaciteit in de economie versterkt", zei de centrale bank ter toelichting op het besluit.

De dip in de inflatie ziet de Bank of Canada als tijdelijk. Medio 2018 zal de inflatie naar verwachting dichtbij de 2 procent liggen.

Daarom was het volgens de centrale bank het juiste moment om de rente nu te verhogen.

De benchmark van de Bank of Canada werd voor het laatst in september 2010 verhoogd, toen van 0,75 naar 1,00 procent. Op dat niveau bleef de rente staan tot januari 2015, toen de Canadese centrale bank de rente verlaagde tot 0,75 procent in reactie op de dip in de olieprijzen en de impact daarvan op de Canadese economie. In juli van 2015 werd de rente nog verder verlaagd tot 0,50 procent.

De sterkste hint dat de Bank of Canada de rente vandaag inderdaad zou verhogen, kwam toen vice-voorzitter Carolyn Wilkins van de centrale bank vorige maand in een toespraak zei dat het uitvoerend bestuur zou gaan beoordelen of aanzienlijke monetaire stimulering nog wel noodzakelijk is, omdat de economie er goed bij lag.

De centrale bank rekent voor dit jaar op een groei van 2,8 procent. In 2018 zal het bruto binnenlands product met 2,0 procent stijgen en in 2019 met 1,6 procent.

De Amerikaanse dollar daalde ten opzichte van de Canadese dollar 1,2826, een daling van circa 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.