CorrectieValuta: dollar afhankelijk van Yellen

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 09:48

Canadese renteverhoging volgens ABN AMRO al ingeprijsd.

(ABM FN-Dow Jones) De positie van de dollar ten opzichte van de euro en andere valuta zoals de Japanse yen zal sterk afhangen van de presentatie van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve voor het Amerikaanse congres op woensdag en donderdag. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Als Yellen kan overtuigen dat er dit jaar nog een renteverhoging komt, dan kan dat de positie van de dollar ondersteunen. Maar daar moet bij vermeld worden dat bestaande renteverhogingen in Europa, ook op staatsobligaties, de positie van de euro ook blijven ondersteunen", aldus de valutaspecialist.

Boele meldde verder dat de berichtgeving op de nieuwssite Politico, dat door veel andere media is overgenomen, dat de Amerikaanse president Donald Trump Yellen volgend jaar geen termijnverlenging zal geven, voor de valutamarkten geen grote verrassing is.

"De verwachting dat de Canadese centrale bank later vandaag de rente zal verhogen wordt breed gedragen en is al in de sterke koers van de Canadese dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar ingeprijsd. Mocht die renteverhoging er inderdaad komen, dan kan dat leiden tot winstnemingen en dus een daling van de koers van de Canadese dollar", voorspelde Boele.

Voor de positie van het pond sterling zijn volgens de valutaspecialist de Britse werkloosheidcijfers van vanochtend van belang. "Mochten die cijfers meevallen, dan kan dat een versterking van de sterling ten opzichte van de euro opleveren", zei Boele. Volgens haar werd de recente versterking van het pond mede aangejaagd door de verwachting dat de Bank of England nog dit jaar de rente zal verhogen. "Maar ik en velen met mij zijn er niet voetstoots van overtuigd dat die renteverhoging er ook daadwerkelijk gaat komen", aldus de analist.

Woensdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1459, de euro/sterling op 0,8939 en het dollar/yen op 113,4185.

Correctie: om juiste kopregel te vermelden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.