Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 12:31

Markt kijkt uit naar getuigenis Janet Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,8 procent tot 382,07 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,7 procent op 12.518,13 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,9 procent op 5.187,07 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,0 procent hoger op 7.401,14 punten.

De handelsdag staat bij een gebrek aan andere richtinggevend nieuws volledig in het teken van de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve voor het Huis van Afgevaardigden over het monetair beleid van de Amerikaans centrale bank. Een dag later verschijnt de centrale bankier voor de Amerikaans Senaat. Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities wijst op de druk op de dollar in aanloop naar de getuigenis.

Uit cijfers vanochtend bleek dat de Britse werkloosheid in de periode maart tot en met mei is gedaald tot 4,5 procent, het laagste percentage sinds 1975. In de periode tussen februari en april bedroeg de werkloosheid nog 4,6 procent.

"De beter dan verwachte werkloosheidsdata en looncijfers leidden tot een herstel van het Britse pond, waardoor de glans van de [aandelen]rally vervaagde, hoewel de FTSE nog steeds hoger noteerde", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Daarnaast werd bekend dat de industriële productie in de eurozone in mei op zowel maand- als jaarbasis is gestegen met respectievelijk 1,3 procent en 4,0 procent.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent tot 45,80 dollar, terwijl een september-future Brent 1,5 procent hoger bewoog op 48,21 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1460. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1463 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1466 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het lagere pond steunde Britse multinationals die het grootste deel van hun inkomsten uit overzeese markten halen. Intercontinental, de moedermaatschappij van Holiday Inn, noteerde rond het middaguur 1,0 procent hoger en Ashtead steeg 0,9 procent.

Luxe moderetailer Burberry won 2,7 procent, nadat het modemerk meldde dat het op schema ligt om zijn kostenbesparingsdoelstellingen te halen. Burberry heeft in het afgelopen kwartaal een hogere identieke en onderliggende omzet geboekt.

Sectorgenoten zaten tevens in de lift. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton won 0,4 procent en de moedermaatschappij van Gucci, Kering, steeg 1,4 procent.

DNB won 4,4 procent, nadat de Noorse bank beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde.

Oliefondsen zaten in de lift, nadat het American Petroleum Institute dinsdag een sterker dan verwacht daling van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten rapporteerde. Volgens het instituut daalden de voorraden vorige week met 8,1 miljoen vaten. BP steeg 2,2 procent, Respol won 1,4 procent en Eni noteerde 1,7 procent hoger.

Barratt Developments steeg 0,2 procent. De Britse huizenbouwer meldde te verwachten dat de winst voor belasting in het huidige gebroken boekjaar met circa 765 miljoen pond zal stijgen, vanwege hogere huizenverkopen.

Pearson zette de neerwaartse trend van dinsdag voort en noteerde 5,1 procent lager. De Britse uitgever meldde dinsdag zijn belang van 22 procent in Penguin Random House te verkopen voor 1 miljard dollar aan zijn joint-venture partner Bertelsmann. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.425,53 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.409,07 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6.193,30 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.117,66 -1,57% -81,56 5.199,22
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.296,15 -0,34% -18,20 5.314,35