Futures bewegen richting licht hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 12:47

Markt in afwachting van getuigenis Janet Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve voor het Huis van Afgevaardigden over het monetair beleid van de Amerikaans centrale bank. Een dag later verschijnt de centrale bankier voor de Amerikaans Senaat. Marktanalist David Madden van CMC Markets voorziet in aanloop naar de speech van de voorzitter van de Federal Reserve een hogere opening. De markt kijkt volgens hem tijdens de speech met name naar signalen over de volgende stap van de centrale bank.

De markt kijkt tevens uit naar het rentebesluit van de Bank of Canada, waarbij wordt gerekend op een renteverhoging van 0,5 procent naar 0,75 procent. Het zou de eerste verhoging zijn van de centrale bank sinds 2010.

Op macro-economisch vlak staan woensdag nog een een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het Beige Book nadat de aandelenmarkten in Amerika zijn geopend.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 45,68 dollar, terwijl een september-future Brent 1,2 procent duurder werd op 48,11 dollar. Vanmiddag wordt het maandelijkse OPEC-rapport verwacht, terwijl later de wekelijkse olievoorraden in de Verenigde Staten op de rol staan. Een duw in de rug vanochtend voor de olieprijs was dat de Amerikaanse Energy Information Administration een iets lagere output voor volgend jaar voorziet. In 12018 rekent EIA op een Amerikaanse productie van 9,9 miljoen vaten ruwe olie per dag, een neerwaartse bijstelling van 1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1458. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1463 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1466 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger, nadat Fast Company meldde dat de techgigant 24/7 werkt aan het herstellen van softwarebugs in zijn nieuwe iPhone.

Snap noteerde 0,3 procent hoger, nadat het aandeel dinsdag bijna 9 procent verloor, waarmee het aandeel voor het eerst sinds de beursgang onder zijn IPO-prijs noteerde.

De energiesector zat in de lift, vanwege de hogere olieprijs. Chesapeake Energy won 2,8 procent, Exxon Mobil steeg 0,8 procent en Chevron noteerde 1,0 procent hoger.  

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.425,53 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.409,07 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6.193,30 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

3 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.