Kwartaalomzet Burberry gestegen

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 11:43

Omzetstijging in alle regio's behalve Noord- en Zuid-Amerika.

(ABM FN-Dow Jones) Burberry Group heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere onderliggende omzet geboekt. Dit meldde het Britse concern voor luxe consumentengoederen woensdag met de omzetcijfers over het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 30 juni.

De omzetgroei deed zich in alle regio's voor, met uitzondering van Noord- en Zuid-Amerika waar een lage enkelcijferige omzetdaling plaatsvond. De omzetgroei was volgens het concern vooral sterk in thuismarkt Verenigd Koninkrijk en in China en werd aangevoerd door de segmenten mode en innovatie.

"We zijn tevreden met onze prestaties in het eerste kwartaal, maar er is nog veel werk te verzetten", aldus de nieuwe CEO Marco Gobbetti van Burberry in een toelichting op de omzetcijfers.

De omzet van Burberry steeg onderliggend met 3 procent op jaarbasis naar 478 miljoen Britse pond. De vergelijkbare omzetstijging bedroeg 4 procent.

Outlook

Het Britse concern handhaafde de verwachting voor de aangepaste winst voor belastingen tegen constante valutaverhouding voor het lopende boekjaar, zonder dit nader te kwantificeren. Daarbij wordt een negatief valuta-effect van 25 miljoen pond voorzien, waar eerder werd uitgegaan van een negatief effect van 30 miljoen.

Het aandeel Burberry Group steeg woensdag na publicatie van de omzetcijfers met 2,3 procent.  Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.