Nog altijd te veel olie opgepompt - OPEC

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 13:32

Vraag in 2018 lager dan aanbod.

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie geproduceerd door oliekartel OPEC zal in 2018 lager liggen dan de productie. Dit bleek woensdag uit het olierapport van OPEC.

Het oliekartel probeert al geruime tijd de productie te verlagen en heeft met diverse grote producenten die geen deel uitmaken van het kartel afgesproken dagelijks minder vaten olie te produceren, namelijk 1,8 miljoen vaten minder.

Voor volgend jaar verwacht OPEC dat de vraag naar olie geproduceerd door kartelleden op 32,2 miljoen vaten per dag zal liggen, 0,1 miljoen vaten minder dan de vraag in 2017. Hierbij gaat het voor 2018 uit van een mondiale economische groei van 3,4 procent.

Ook in de eerst helft van dit jaar lag de productie hoger dan deze vraag, constateerde OPEC. In juni werden er 32,6 miljoen vaten olie opgepompt door de kartelleden, een stijging van bijna 0,4 miljoen vaten, aldus bronnen die OPEC aanhaalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

7 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

25 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

33 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

40 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.