Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 20:48

Olievoorraden omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, geholpen door een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,45 dollar hoger, of 1 procent, op 45,49 dollar.

Uit het wekelijkse olierapport bleek dat de Amerikaanse voorraden in de afgelopen week zijn gedaald met 7,6 miljoen vaten vaten tot 495,4 miljoen vaten. Door analisten van S&P Global Platts was gerekend op een afname met 2,6 miljoen vaten. In de voorgaande week daalden de olievoorraden ook al, toen met 6,3 miljoen vaten.

"De olievoorraden zijn voor het eerst sinds eind januari tot onder de 500 miljoen vaten gedaald, en zijn maar iets hoger dan de niveaus van vorig jaar", zei marktvolger Matt Smith van ClipperData.

Eerder op de dag stegen de olieprijzen nadat de Amerikaanse Energy Information Administration zei een iets lagere output voor volgend jaar te voorzien. In 2018 rekent EIA op een Amerikaanse productie van 9,9 miljoen vaten ruwe olie per dag, een neerwaartse bijstelling van 1 procent.

Oliekartel OPEC meldde in zijn maandelijkse olierapport juist dat de vraag naar olie geproduceerd door het oliekartel in 2018 lager zal liggen dan de productie. Voor volgend jaar verwacht OPEC dat de vraag naar olie geproduceerd door kartelleden op 32,2 miljoen vaten per dag zal liggen, 0,1 miljoen vaten minder dan de vraag in 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lichte omzetstijging voor reclamebureau Publicis

Autonoom wel sprake van krimp.

12 minuten geleden - Lees verder

EasyJet ziet omzet groeien

Bijna 11 procent meer passagiers vervoerd in derde kwartaal.

23 minuten geleden - Lees verder

Update: onderliggende omzetgroei Unilever fractioneel omhoog

Dividenduitkering naar boven bijgesteld.

23 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Eurocommercial Properties

Zowel kapitaalbelang als stemrecht fractioneel verhoogd.

35 minuten geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in AkzoNobel

Kapitaalbelang en stemrecht teruggebracht.

36 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.