Royal Dutch Shell verkoopt Upstream activiteiten Ierland

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 11:33

Transactie ter waarde van maximaal 1,23 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn Ierse Upstream activiteiten voor een bedrag van maximaal 1,23 miljard dollar aan CPP Investment Board Europe, onderdeel van Canada Pension Plan Investment Board. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag.

Shell verkoopt zijn aandelen in Shell E&P Ireland, dat een belang houdt van 45 procent in het Corrib gasproject. Het belang van Shell in het project vertegenwoordigde een productie van circa 27.000 vaten olie-equivalent per dag in 2016.

Upstream director Andy Brown benadrukte dat de transactie onderdeel is van de hervorming van Shell. De transactie 'benadrukt het momentum van ons driejarige desinvesteringsprogramma ter waarde van 30 miljard dollar", voegde Brown toe. "Halverwege het programma hebben we tot dusver voor meer dan 20 miljard dollar aan desinvesteringen bekend kunnen maken."

De transactie omvat een intiële vergoeding van 947 miljoen dollar en extra betalingen van maximaal 285 miljoen dollar tussen 2018 en 2025. Deze betalingen zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de gasprijs en de productie.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden en is afhankelijk van de goedkeuring van betrokken autoriteiten. De effectieve datum van de transactie is 1 januari 2017.

Het aandeel Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 23,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

15 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

27 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

30 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,68 0,85% 0,20 23,48
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 24,04 0,67% 0,16 23,88