Zachte toon Yellen stuwt Europese aandelen

Redactie ABM Financial News - 12 juli 2017, 19:08

Fed zou rente niet veel verder willen verhogen.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag fors hoger gesloten, nadat voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve zei dat de marktrente niet zo heel veel verder omhoog hoeft. 

Een stijging van olieaandelen en een goed ontvangen trading update van Burberry hielpen de aandelenmarkten omhoog.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,5 procent tot 384,90 punten. Het was de grootste winst sinds 24 april, volgens cijfers van FactSet.

De Duitse DAX presenteerde een winst van 1,5 procent op 12.626,58 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,6 procent op 5.222.13 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent hoger op 7.416,93 punten. 

De Europese beurzen stegen nadat Yellen haar verklaring voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden publiceerde. Daarin zei ze dat de Fed de rente geleidelijk zal verhogen, maar dat "de federal-funds rente niet zo heel veel verder zou hoeven stijgen om een neutraal beleid te bereiken."

De markten haakten aan op het tweede deel van die uitspraak, nadat blijkbaar was gevreesd voor een hardere toon van de Fed-voorzitter. 

De olieprijs steeg, op nieuws over lagere olievoorraden in de VS. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 45,70 dollar, terwijl een september-future Brent 1,9 procent omhoog ging naar 47,97 dollar.

De euro/dollar daalde met 0,4 procent tot 1,1410. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1480 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1462 op de borden. 

Het pond verloor aanvankelijk terrein ten opzichte van de dollar maar wist dat om te buigen in winst.

Bedrijfsnieuws 

Luxe moderetailer Burberry won 3,2 procent, nadat het modemerk meldde dat het op schema ligt om zijn kostenbesparingsdoelstellingen te halen. Burberry heeft in het afgelopen kwartaal een hogere identieke en onderliggende omzet geboekt.

Sectorgenoten zaten tevens in de lift. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton won 0,9 procent en de moedermaatschappij van Gucci, Kering, steeg 2,4 procent.

De Noorse bank DNB won 5,2 procent, na beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal.

Oliefondsen zaten in de lift, nadat zowel het American Petroleum Institute als de Energy Information Administration deze week een daling van de Amerikaanse olievoorraden met zo'n 8 miljoen vaten rapporteerden. BP steeg 1,9 procent, Repsol won 1,4 procent in Madrid en het Italiaanse Eni noteerde 1,7 procent hoger.

Barratt Developments steeg 0,9 procent. De Britse huizenbouwer verwacht dat de winst voor belasting in het huidige gebroken boekjaar met circa 765 miljoen pond zal stijgen, dankzij hogere huizenverkopen.

Pearson zette de neerwaartse trend van dinsdag voort en sloot 4,8 procent lager. De Britse uitgever meldde dinsdag zijn belang van 22 procent in Penguin Random House te verkopen voor 1 miljard dollar aan zijn joint-venture partner Bertelsmann. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.442 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,9 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Hogere resultaten voor Texas Instruments

Sterke vraag.

7 minuten geleden - Lees verder

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

21 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

27 minuten geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.161,08 0,65% 33,38 5.127,70
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.283,75 0,38% 20,07 5.263,68