Amerikaanse futures in het groen

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 13:00

Yellen weer in beeld.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een hogere start van Wall Street. De S&P 500 future noteerde aan het begin van de middag ongeveer 0,2 procent hoger.

Vandaag is de tweede dag van de getuigenis van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, dit keer voor het Senate Banking Committee. Woensdag sprak Yellen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en haar speech werd als dovisch geïnterpreteerd en leidde tot stijgende aandelenkoersen en een verzwakking van de dollar.

Gezien de bewegingen gisteren verwacht marktanalist James Hughes van GKFX Financial Services dat Yellen vandaag niet voor veel vuurwerk zal zorgen.

Het Internationaal Energie Agentschap bracht een rapport uit waarin de organisatie zei dat de wereldwijde vraag naar olie dit jaar hoger zal uitkomen dan voorzien. Maar de organisatie zei ook dat oliekartel OPEC meer heeft geproduceerd in juni, net als de olieproducerende landen die niet tot OPEC behoren. Hierop daalden de olieprijzen met circa 0,2 procent.

Een euro kostte vanmiddag 1,1401 dollar, vrijwel gelijk als rond de opening van de beurzen in Europa. Rond het slot in New York op woensdagavond bedroeg de wisselkoers 1,1418. 

Bedrijfsnieuws

Vliegmaatschappij Delta informeert beleggers vandaag over de resultaten in het afgelopen jaar. Voorafgaand aan deze publicatie steeg de koers met 1,3 procent, na een koerswinst van 2,2 procent op woensdag.

Vrijdag komt het cijferseizoen in Amerika meer op stoom, met de kwartaalresultaten van enkele grote Amerikaanse banken. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,7 procent tot 2.443,25 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 21.532,14 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent op 6.261,17 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

20 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

28 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

35 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

35 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.