Beursblik: Europese auto-industrie moet inspelen op opmars elektrische auto's

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 07:48

ING ziet elektrische auto snel goedkoper worden.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese auto-industrie zal zich moeten aanpassen aan de opkomst van elektrische auto's, die over zeven jaar al per kilometer goedkoper zullen zijn dan auto's met brandstofmotoren. Dat stelde het ING Economisch Bureau donderdag in een rapport.

Voor de Europese auto-industrie vormt de transitie naar elektrisch rijden een bedreiging, omdat die daarmee haar toonaangevende positie op het gebied van brandstofmotoren kwijt raakt, stellen de economen van ING.

Leveranciers van elektrische aandrijving voor auto's zullen volgens ING de ontwikkeling en productie van aandrijflijnen meer naar zich toetrekken. Dit segment van batterijen voor elektrische voertuigen is grotendeels in handen van Noord-Amerika, met 10 productie van de productiecapaciteit, envooral van Azië met 86 procent, terwijl Europa hierin met 3 procent vooralsnog slechts een geringe rol speelt.

Volgens ING zullen barrières voor de brede introductie van elektrische auto's, als beperkte laadinfrastructuur, kleine actieradius en hoge aanschafprijs, de komende jaren worden geslecht. In 2024 zullen de kosten van eigendom en gebruik van een volledig elektrische auto met voldoende actieradius in evenwicht zijn met die van een gelijkwaardige brandstof aangedreven auto in Europa’s grootste automarkt, Duitsland, aldus de economen.

Europese autofabrikanten als BMW en Volvo zetten al breed in op de introductie van elektrische auto's. Volvo, dat in Chinese handen is, maakte vorige week bekend vanaf 2019 alle nieuwe modellen te voorzien van een elektrisch aangedreven motor. Daarmee wordt het bedrijf een belangrijke concurrent van het Amerikaanse Tesla, dat sinds de start van het bedrijf uitsluitend elektrische auto's produceert.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

14 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

44 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
STERN GROEP toevoegen aan uw watchlist 24,00 -0,83% -0,20 24,20