Beursupdate: Damrak licht hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 09:13

Kalme opening Beursplein 5.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag nipt hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,1 procent hoger tot 517,14 punten, terwijl de Midkap onveranderd noteerde.

Onder de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal de enige uitschieter met een winst van meer dan twee procent. Volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten was dit te danken aan een koopaanbeveling van Deutsche Bank. Verzekeraar NN Group won daarnaast een procent. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco sloot de rij met een bescheiden verlies van een half procent. 

In de AMX was Wessanen een dissonant met een verlies van drie procent, nadat ING volgens Van der Pol besloot om de producent van biologische en natuurlijke voeding van de kooplijst af te halen. Stijgers onder de middelgrote fondsen waren onder meer BE Semiconductors Industries en Flow Traders met krap een procent. 

Bij de kleinere fondsen won BeterBed een procent, in aanloop naar de kwartaalrapportage van morgen, terwijl het handelshuis in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten Acomo een procent verloor.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

13 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

25 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

28 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

36 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 527,72 0,58% 3,03 524,69
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 800,52 -0,56% -4,53 805,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 991,41 -0,30% -3,00 994,41