Daimler beschuldigd van dieselfraude - media

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 09:31

Betreft mogelijk meer dan een miljoen voertuigen.

(ABM FN-Dow Jones) In navolging van onder meer Volkswagen en Fiat Chrysler wordt ook de Duitse autobouwer Daimler beschuldigd van het manipuleren van emissietesten in Europa en de Verenigde Staten. Dit schreef de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung woensdag op basis van justitiële documenten van de rechtbank in Stuttgart. 

Twee maanden geleden zouden aanklagers in Stuttgart enkele fabrieken van Daimler in Duitsland hebben bezocht, na beschuldigingen van misleidende reclame-uitgingen en mogelijke manipulatie van emissietesten bij dieselwagens. 

Volgens Sueddeutsche Zeitung zouden er tussen 2008 en 2016 in Europa en de Verenigde Staten meer dan een miljoen voertuigen, waaronder diverse luxe Mercedes-Benz-modellen, zijn verkocht met buitensporige emissie-uitstoot. 

Het aandeel Daimler sloot woensdag nog 0,3 procent hoger op 64,40 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

7 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

25 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

33 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

39 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.