Delta Air Lines boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 13:41

Luchtvaartmaatschappij verwacht verder omzetstijging.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft als gevolg van een gestegen omzet in het tweede kwartaal een hogere winst gerealiseerd. Dit maakte de Amerikaanse joint venture partner van Air France-KLM donderdag voorbeurs bekend.

"Het afgelopen kwartaal is één van de beste uit de geschiedenis van Delta, omdat onze mensen uitstekende financiële, operationele en klanttevredenheid resultaten hebben geleverd. Het is een eer om die prestaties te belonen met een aanvullende 338 miljoen dollar in de winstdeling voor 2017", zei CEO Ed Bastian in een toelichting op de cijferrapportage.

Delta behaalde in het afgelopen kwartaal een 3,3 procent hogere omzet van 10,8 miljard dollar. Gerekend naar passagiers per kilometer nam de omzet met 2,7 procent toe. Het aangepaste operationeel resultaat voor belastingen steeg met 10,2 procent naar 1,85 miljoen dollar. De operationele marge steeg van 17,4 naar 18,4 procent.

De omzet in het passagiersvervoer steeg met 2,9 procent, maar de omzet op de trans-Atlantische route, waar Delta een joint venture heeft met Air France-KLM, daalde met 0,6 procent tot 1,5 miljard dollar. De vrachtomzet steeg met krap 11 procent vanwege hogere vracht- en postvolumes naar 183 miljoen dollar. 

Onder de streep restte een 6,9 procent hogere aangepaste nettowinst van 1,2 miljard dollar. Daarbij steeg de aangepaste winst per aandeel van 1,47 naar 1,64 dollar. Inclusief alle posten daalde de winst evenwel van 1,5 miljard naar 1,2 miljard dollar.

Delta merkte nog op dat deze resultaten werden behaald ondanks een post van 125 miljoen dollar vanwege enkele heftige stormen in Atlanta begin april. 

Outlook

Delta verwacht dat de omzet gerekend naar passagiers per kilometer in het tweede kwartaal met 2,5 tot 4,5 procent zal toenemen en gedurende de rest van het jaar positief zal blijven. Daarnaast rekent de vliegtuigmaatschappij op een operationele marge van 18 tot 20 procent. 

"Hoewel 2017 een overgangsperiode is voor Delta, is de verbetering van de omzet per passagier per kilometer bemoedigend", aldus Bastian, die meent dat een margeverhoging haalbaar is. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.